Avrupalı "Yeşil Korsanlar!"

Avrupalı "Yeşil Korsanlar!"
Gürkan Özturan

Stockholm’de düzenledikleri basın toplantısı ile Korsan Parti AP’ye gönderecekleri bir vekilin bağımsız durması taraftarı olmadıklarını açıkladı. Korsanların bireysel özgürlükler grubunu kurabilmek için toplam en az 20 kişi olması gerekiyordu. Bu sayıyı sağlaması şimdilik mümkün olmayan korsanlar Avrupalı Yeşillere dahil olmaya karar verdi. Yeşil-Kara (Gröna Pirater) ittifakı haline gelen politik duruş Avrupa çapında geniş bir kitleden destek görüyor ve gittikçe de yandaş topluyor.

 Parti merkezinden yapılan açıklamaya göre dört farklı gruptan gelen katılım davetini değerlendiren parti yönetimi kendilerine en yakın grup olarak yeşilleri gördü. Aynı zamanda birçok farklı görüşe sahip çıkabilecekleri en geniş çaplı grup olarak gördükleri yeşiller, Avrupa çapında korsanlara daha da fazla hareketlilik imkanı sağlayacak.

14 Temmuz’da açılacak olan parlamentoya Christian Engström hem Korsan Partiyi (Pirat Partiet) temsil edecek hem de Yeşillerin tarafında yer alacak. Bu durumda Greens/EFA (Yeşiller)’in AP’deki temsiliyeti 54 sandalyeye çıkmış durumda ve İsveç’ten bu gruba olan destek toplamda 3 sandalye (2 Yeşil, 1 Korsan) oldu.

 

 Daha fazla bilgi için:

Korsan Parti (Piratpartiet) http://piratpartiet.se
Yeşiller (Greens/EFA): http://www.greens-efa.org



Bu haber 649 kez okundu.
   
Arkadaşına öner  
Yazdır
 
 
 
 
Bu Yazara Ait Son 10 İçerik :
Küresel IT harcamaları 2009’da yüzde 11 azalacak!
İnternette yasaklara karşı boykot çağrısı!
Microsoft'un Bing ve Windows 7 gelir beklentileri
Kriz döneminde pazarlamada dijital gerileme
İnternette paylaşımın yeni merkezi
Avrupalı "Yeşil Korsanlar!"
Issy-les-Moulineaux bilişimle Fransa’da krize meydan okuyor
Twitter devrimleri!
THY dijital konkuru
Hyper X Girl yarışması sonuçlandı
Etiketler
3G(39) altyapı(46) araştırma(23) ar-ge(27) bülten(189) digital marketing(54) donanım(50) etkinlik(106) girişim(75) güvenlik(30) internet(374) kampanya(40) marketing(34) medya(26) mobil(295) oyun(64) ödül(44) sektör(583) Sosyal ağlar(311) teknoloji(154) telekom(66) uygulama(28) yarışma(39) yazılım(106) yeni ürün(404)
Yorum Ekle
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.