'milw0rm', Firefox için güvenlik açığı değil

'milw0rm', Firefox için güvenlik açığı değil
Digital Age
Mozilla, Firefox 3.5 versiyonunun kapatılmasına yol açan bug’ın bir güvenlik açığı olduğunu kabul etmedi. Şirketin başkan yardımcısı Mike Shaver yaptığı açıklamada milw0rm hacker sitesinde bulunan bug’ın bir güvenlik açığı olarak algılanmasının yanlış olacağını söyledikten sonra “medya kuruluşları ve güvenlik şirketlerinin hazırladıkları raporlar insanları yanlış yönlendirerek firefox kullanıcılarını korkuya sürüklüyor, bu bug kullanılarak güvenlik duvarlarının aşılmasını sağlayacak bir açık değildir; araştırmalarınız gösteriyor ki böyle bir tehlike yok” diye devam etti.

Bug fark edildiği gibi Bugzilla’ya eklenerek Mozilla tarafından takip edilmeye başlandı. Shaver’ın dediğine göre bug gerçekten de firefox 3.5’in çalışmasını engelliyor ve yakın zamanda yükseltilen 3.5.1’i de etkiliyor. Fakat belirtilene göre hiçbir şekilde bu bug kullanılarak güzenlik önlemleri olan bir bilgisayarın içine girilemez. Bütün işletim sistemlerinde etkilenebilecek olan firefox programı, özellikle Mac’lerde Apple’ın işletim sistemindeki kısa süreli bir kusurdan kaynaklandığı belirtildi. Shaver bu konuyla ilgili belirttiği fikrinde Apple’ı uyardıklarını ve onların bir önlem almaması halinde kendilerinin bu sorunu düzeltecek bir eklenti çıkaracaklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Mozilla, firefox için yeni bir güncelleme sürümü çıkararak kritik değere sahip birkaç sorunun çözümü olarak lanse etmişti.

 



Bu haber 694 kez okundu.
   
Arkadaşına öner  
Yazdır
 
 
 
 
Bu Yazara Ait Son 10 İçerik :
Zargan MedyaNet'in ağına katıldı
İstanbul'un tanıtımı iPhone'la yapılacak
Türk çocukları bilgisayar kullanımında AB yolunda
MediaCat Network’te buluşuyoruz. Sen de katıl!
Google kendi uygulama mağazasını açıyor!
Facebook ne kadar üyeye ulaştı?
Avea'nın yeni reklamında Ozan Güven ve Melis Birkan
Index Grup’ta rekor büyüme
IBM'den yeni sistem çözümleri
Google'a rekor ceza
Etiketler
3G(39) altyapı(46) araştırma(23) ar-ge(27) bülten(189) digital marketing(54) donanım(50) etkinlik(106) girişim(75) güvenlik(30) internet(374) kampanya(40) marketing(34) medya(26) mobil(295) oyun(64) ödül(44) sektör(583) Sosyal ağlar(311) teknoloji(154) telekom(66) uygulama(28) yarışma(39) yazılım(106) yeni ürün(404)
Yorum Ekle
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.